Няколко секретни документа, свързани с президента на САЩ Джо Байдън са

...
Няколко секретни документа, свързани с президента на САЩ Джо Байдън са
Коментари Харесай

Секретни документи открити в стар офис на Байдън

Няколко секретни документа, свързани с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са били открити предходната есен в частен кабинет. Те се отнасят за ръководството му като вицепрезидент на Барак Обама. Това признаха  в понеделник юристите на Байдън, представени от CNN и news.bg.

Главният прокурор Мерик Гарланд е изискал от прокурора на Съединени американски щати в Чикаго да проверява случая, е съобщил източник на CNN. Републиканците в Конгреса също са обърнали внимание на случая.

Адвокатите на Байдън споделят, че са разкрили държавните материали през ноември, докато закриват офиса във Вашингтон, окръг Колумбия Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement, употребен от Байдън като част от работата му с Университета на Пенсилвания сред 2017 и 2019 година

Не е ясно защо се отнасят документите или за какво са били отнесени в личния кабинет на Байдън. Федералните длъжностни лица са задължени по закон да предадат публични документи и класифицирани записи, когато държавната им работа завърши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР